Hot News
Iulie, printre cele mai calde 25 luni din ultimii 139 de ani
01/08
Un retailer rus vrea să deschidă magazine în România şi Polonia
02/08

Ce l-au rugat oamenii de afaceri pe premierul Dmitri Medvedev

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev/ Foto: TASS

Marii oamenii de afaceri ai Rusiei l-au rugat pe premierul Dmitri Medvedev să renunţe la responsabilitatea fiscală pentru înţelegeri de cartel. Sau măcar să îndulcească puţin planurile de înăsprire a ei.

„Mediul de afaceri îşi exprimă convingerea că formarea unui mediu concurenţial sănătos şi prevenirea neregulilor pot fi asigurate cu totala decriminalizare a înţelegerilor de cartel, cu păstrarea responsabilităţii administrative pentru astfel de abateri. Dacă o astfel de decriminalizare pare prematură încă, se impune creşterea considerabilă a pragurilor de daune şi venit, a căror depăşire conduce la responsabilitate penală”, se spune în scrisoarea adresată de oamenii de afaceri.

Nemulţumirea mediului de afaceri porneşte de la noile prevederi ale legislaţiei fiscale, conform cărora pedeapsa maximă pentru participarea la cartel a crescut de la trei la patru ani închisoare, iar dacă la complot au fost implicaţi inclusiv membri ai consiliului director sau acţionari majoritari, pănă la opt ani.

Serviciul antimonopol al Rusiei (FAS) a acceptat deja o serie de concesii. Astfel, conform ultimele modificări aduse la Codul penal, un profit mare realizat de toţi participanţii la o astfel de înţelegere se consideră sumele de peste 100 de milioane, foarte mare – 250 de milioane. La capitolul daune, sumele sunt de 20 şi 60 de de milioane de ruble, la cele două categorii, practic o dublare faţă de prevederile anterioare.

FAS a propus, de asemenea, să fie eliberate de responsabilitate fiscală persoanele care se află la prima abatere, cu condiţia vărsării la buget a unei sume de două ori mai mare decât pagubele produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940214