Hot News
Armata, un tanc prea scump pentru producția de serie
31/07
Parlamentar rus către aleșii letoni: Rugaţi-vă ca Rusia să nu se fărâmiţeze
31/07

Rusia a mai câştigat o dispută cu Ucraina la OMC

La Organizaţia Mondială a Comerţului, Rusia a câştigat o dispută cu Ucraina, a anunţat şeful departamentului pentru negocieri comerciale din cadrul Ministerului Dezvoltării economice, Meksim Medvedev.

Kievul a depus o plângere ce viza limitarea exportului de vagoane şi macazuri. În opinia părţii ucrainene, începând din 2015, Rusia a limitat livrările de vagoane, macazuri şi alte elemente componente din Ucraina, decizie catalogată de Kiev drept lipsită de fundament, dar OMC a dat dreptate Rusiei, subliniază RBK.

Este deja a doua dispută câştigată de Rusia în urma demersurilor angajate de Ucraina la OMC. În iulie, curtea de arbitraj a aprobat majoritatea cerinţelor la o sesizare referitore la taxele pe nitraţi de amoniu de producţie rusă.

Cea mai importantă pretenţie a Moscovei se referea la faptul că autoritatăţile de la Kiev au folosit o metodică incorectă de ajustări energetice, reducând preţurile interne la gazele naturale, cumpărate de companiile ruse pentru fabricarea nitratului de amoniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940922