Hot News
Rusia a mai câştigat o dispută cu Ucraina la OMC
31/07
Statele BRICS răspund ponderat sfidării Washingtonului
31/07

Parlamentar rus către aleșii letoni: Rugaţi-vă ca Rusia să nu se fărâmiţeze

Deputaţii Seimului Letoniei, care au vorbit despre necesitatea „fărâmiţării” Rusiei, trebuie „să-şi spargă propriul cap”, rugându-se ca aşa ceva să nu se întâmple, pentru că un astfel de scenariu ar însemna o catastrofă pentru întreaga Europă, a afirmat senatorul rus Franţ Klinţevici.

Reacţia politicianului rus vine după ce deputatul leton Aleksandrs Kiršteins a sublinat necesitatea „fărâmiţării Rusiei în câteva bucăţi”. Pe contul său de Twitter, parlamentarul de la Riga a scris că o astfel de măsură „se impune pentru liniştea” ţării lui şi a Europei.

„Dimpotrivă, dacă este preocupat de soarta ţării sale, deputatul leton trebuie să-şi spargă propriul cap în rugăciuni, pentru a se nu întâmpla niciodată ceea ce solicită el. Destrămarea Iugoslaviei, care a avut loc nu fără implicarea Occidentului, a generat o serioasă criză europeană. Destrămarea Rusiei ar putea avea pentru continentul nostru şi pentru ţările lui, inclusiv, desigur, mica Letonie, consecinţe catastrofale din toate punctele de vedere – politice, economice, de orice alt gen. Ca să nu mai vorbim despre armamentul nuclear, care, într-un astfel de caz, ar putea rămâne fără stăpân”, a spus Klinţevici.

În opinia lui, „interesul logic, pe termen lung” al puterilor europene şi, în primul rând al vecinilor săi, trebuie să fie ca Rusia să rămână puternică prin unitatea ei, prin unitatea popoarelor. „O astfel de Rusie ete garantul securităţii Eurpei şi a lumii în ansamblul ei. Întărind unitatea ţării, noi rezolvăm o problemă care răspunde intereselor tutoror popoarelor planetei”, a apreciat senatorul rus.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940848