Hot News
Serghei Lavrov: Moscova ştie de planurile ostile ale SUA şi aliaţilor lor
30/07
Rusia a mai câştigat o dispută cu Ucraina la OMC
31/07

Armata, un tanc prea scump pentru producția de serie

Forţele militare ale Rusiei nu vor lansa în producţie de masă tancul Armata, din cauza costurilor ridicate, concentrându-se pe creşterea potenţialului de luptă a tehnicii din dotare prin modernizarea ei, a anunţat vicepremierul Iuri Borisov, care coordonează în guvern problemele legate de industria apărării.

Oficialul rus a menţionat că prototipul celui mai nou tanc, prezentat la parade militare dedicate Zilei Victoriei costă, în producţie de serie, 250 milioane de ruble.

„De ce să echipăm toate forţele armate cu Armata, când avem T-72, care se bucură de o cerere susţinută pe piaţă, este cumpărat de toţi şi care, comparativ cu Abrams, Leclerc şi Leopard este superior ca preţ, eficienţă şi calitate. Aceeaşi situaţia şi în cazul tancului Bumerang”, a explicat oficialul rus.

„Cu un buget de zece ori mai mic decât cel al ţărilor NATO, noi chiar reuşim să ducem la îndeplinire obiectivele propuse, aplicând astfel de decizii eficiente, precum modernizarea potenţialului modelelor mai vechi”, a adăugat Borisov.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2941039