Categories: Rusia si lumea

Putin: Rusia nu renunță la dolar pentru euro

Principalele direcţii de activitate ale BRICS au devenit lupta împotriva terorismului şi coordonarea politicilor în comerţ şi economie, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.El a profitat de ocazie pentru a sublinia că Rusia trece de partea euro.

Putin a precizat că Rusia nu renunţă la dolar, este o valută universală. „Un statut la care, într-un fel sau altul, pretinde şi euro, dar nu în totalitate”, a apreciat Putin.

Cât despre BRICS, președintele rus a declarat: „Una dintre direcţii – subiect discutat şi la întâlnirile anterioare, abordat într-un fel sau altul şi acum – este lupta împotriva terorismului, coordonarea activităţii noastre în sfera politicilor, a economiei în cel mai larg sens al cuvântului”, a spus Putin la conferinţa de presă de la încheierea summitului BRICS, de la Johannesburg.

„Iniţial, obiectivele şi sarcinile noastre au fost destul de modeste, dar „pe măsura extinderii numărului de membri, această structură a început să capete forma unei organizaţii adevărate, apărând noi şi noi direcţii de activitate, iar interesele comune au devenit mai ample”, a continuat preşedintele Rusiei.

Potrivit precizărilor sale, în BRICS nu există lider. „Aici nu există un lider oficial. Toate chestiunile se rezolvă, iar hotărârile se adoptă pe bază de consens, cu respectul total al intereselor tuturor participanţilor acestei organizaţii”, a subliniat Putin.

Referindu-se la declaraţia finală a summitului, el a evidenţiat ca idee esenţială „respingerea ideii de sancţiuni economice şi de folosire a forţei cu încălcarea statului ONU privind prevenirea cursei înarmării în spaţiul cosmic”.

În altă ordine de idei, Putin s-a declarat gata să meargă la Washington pentru o nouă întâlnire cu omologul american, pe care l-a invitat la Moscova. „Trump doreşte şi alte întâlniri, iar eu sunt gata”, a spus Putin. „Suntem pregătiţi să-l invităm pe preşedintele Trump la Moscova, vă rugăm. Printre altele, el a are o astfel de invitaţie, i-am vorbit despre asta”, a adăugat şeful statului.

„Sunt gata să merg la Washington. Dar repet încă o dată: numai dacă vor fi create condiţii corespunzătoare de lucru”, a subliniat liderul rus.

Foto: RIA Novosti

owner

Recent Posts

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

9 ore ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

10 ore ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

13 ore ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

14 ore ago

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

16 ore ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

o zi ago

This website uses cookies.