Hot News
Marina militară va mai primi 26 de nave noi în acest an
29/07
Există un așa-zis președinte al URSS
30/07

Ce spune Vladimir Putin despre viitorul marinei militare a Rusiei

Măsurile de întărire şi dezvoltare a Marinei militare a Rusiei trebuie continuate, la fel ca si dotarea ei cu echipamente noi, a declarat preşedintele Vladimir Putin.

„O bună pregătire militară şi o înaltă eficienţă a Marinei militare reprezintă cea mai importantă componentă în asigurarea capacităţii de luptă a ţării, a securităţii ei, a securităţii cetăţenilor statului. Şi, desigur, vom continua realizarea măsurilor menite să întărească şi să dezvolte flota, să-i îmbunătăţească dotarea”, a spus preşedintele vorbind la recepţia oficială oferită cu prilejul Zilei Marinei militare.

Preşedintele a subliniat că profesia de marinar a fost întotdeauna respectată în Rusia, pentru că întruchipează curaj, onoare şi determinare. „Merită cu prisosinţă tot respectul nostru. Cu toţii ştim cât de grea şi responsabilă este munca pe apă. Se lucrează în condiţii dintre cele mai vitrege, uneori, şi de foarte multe ori departe de cei dragi, de familie”, a adăugat Putin.

Şeful statului a subliniat că, pentru un marinar militar, a sluji Patria a fost mereu mai presus de orice şi rămâne un scop major.

Anterior, preşedintele Rusiei a vizitat clădirea noii Şcoli militare Nahimov din Sankt-Petersburg, a intrat în clasele de curs, a evaluat condiţiile de trai ale elevilor, constatând aptitudinile lor creatoare.

Pe 29 iulie, Rusia sărbătoreşte Ziua Marinei militare. La Sankt-Petersburg şi Kronștadt s-a desfăşurat principala paradă militară organizată cu acest prilej, notează presa rusă.

Foto: Kremlin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940808