Hot News
A murit scriitorul Vladimir Voinovici
29/07
Sărbătorirea aniversării a 1030 de ani de la creștinarea Rusiei
29/07

Aproape jumătate dintre ruşi cred în existenţa extratereştrilor

Aproape jumătate (45%) dintre cetăţenii ruşi cred în existenţa unor civilizaţii extraterestre, iar fiecare al cincilea (19%) este de părere că autorităţile ascund informaţii importante pe această temă. Este concluzia unor sondaj realizat de Centrul pentru studierea opiniei publice, VŢIOM.

„În prezent, 42% dintre concetăţenii noştri nutresc convingerea că reprezentanţii altor civilizaţii nu vizitează Terra sau că nu există. În schimb, 45% dintre respondenţi gândesc contrariul şi cred că în Univers mai sunt şi alte fiinţe. Din acest ultim procent, 25% au declarat că extratereştii se ascund de pământeni, în timp ce alte 19% apreciază că autorităţile sunt cele mai îi ascund pe pământeni de extratereştri”, precizează studiul.

Printre altele, 59% dintre participanţii la chestionar au afirmat că oamenii de ştiinţă ascund adevărul de opinia publică. În altă ordine de idei, 3% dintre persoanele intervievate susţin că Pământul este plat şi că cercetătorii încearcă, prin teoriile lor despre planeta cea rotund, să-i inducă pe oameni în eroare.

În ceea ce priveşte aselenizarea astronauţilor americani, mai mult de jumătate dintre repondenţi (57%) au declarat că guvernul Statelor Unite a falsificat materialele document şi că, în realitate, nimeni nu a aterizat pe suprafaţa satelitului natural al planetei albastre.

Foto: Komsomolskaia Pravda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940613