Hot News
Ce se va întâmpla cu Moscova pe viitor
28/07
Putin l-a invitat pe Trump la Moscova
28/07

A fost dezvăluit acordul dintre Putin și Trump asupra Kosovo

La summitul de la Helsinki, președintele rus Vladimir Putin și liderul american Donald Trump au discutat despre Kosovo și au căzut de acord asupra pozițiilor pe această temă. Acest lucru este relatat de Gazeta Express, care citează surse diplomatice.

Conform informațiilor furnizate, președintele american a dat undă verde divizării statului parțial recunoscut. Se remarcă faptul că administrația sa consideră corectă recunoașterea independenței regiunii de Serbia, în schimbul acordării acesteia a unei părți din Kosovo.

Ziarul scrie că această schimbare de opinie față de președinții anteriori (ei au susținut inviolabilitatea granițelor din Kosovo) este asociată cu venirea lui John Bolton în postul de consilier pentru probleme de securitate națională a SUA, el fiind cunoscut prin atitudinea anti-kosovară de când fusese reprezentant american la ONU, afirmă sursele citate.

Republica Kosovo este un stat parțial recunoscut, populația principală fiind albanezii. Serbia consideră Provincia Autonomă Kosovo și Metohia, așa cum este numită regiunea în constituție, parte a teritoriului său. Ca și România, Rusia nu recunoaște independența Republicii Kosovo.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940170