Hot News
La BRICS, Putin a subliniat importanța digitalizării
27/07
Golovin a semnat un contract pe cinci ani cu Monaco
27/07

Putin şi Erdogan s-au întâlnit în marja summitului BRICS

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o întrevedere cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan în contextul summitului BRICS, în plină desfăşurare la Johannesburg, în Africa de Sud.

În opinia liderului rus, relaţiile dintre Moscova şi Ankara cunosc un avânt, iar colaborarea dintre cele două ţări se dezvoltă în diferite domenii.

„Relaţiile noastre bilaterale se află în plin avânt. Este absolut evident şi în domeniul depăşirii crizelor, şi aici mă refer la criza siriană, şi în domeniul economiei. Marile noastre proiecte se derulează conform planului”, a spus Putin, citat de RIA Novosti.

În cadrul dialogului purtat, cei doi lideri au constatat o creştere a schimburilor comerciale. Preşedintele Turciei a arătat, la rândul său, că relaţiile de colaborare se consolidează.

„Între Turcia şi Rusia, în toate sferele de activitate – de la armata şi comerţ, la cultură şi turism -, cu alte cuvinte în toate domeniile, relaţiile noastre bilaterale evoluează foarte repede”, a afirmat Erdogan.

El şi-a exprimat speranţa că obiectivele propuse de creştere a schimburilor comerciale vor fi îndeplinite, iar fluxul de turişti din Rusia va spori. „Cred că, anul acesta, ţara noastră va fi vizitată de aproape şase milioane de turişti ruşi”, a spus liderul turc.

Liderul turc a ţinut să sublinize că dezvoltarea dinamică a relaţiilor dintre cele două state are şi consecinţe negative. „Dar, pe de altă parte, observăm şi vedem că raporturile noastre de cooperare trezesc invidia altora”, a insistat Erdogan, fără că precizeze pe cine anume are în vedere.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940514