Hot News
Liderii BRICS au semnat o declaraţie la sfârşitul summitului de la Johannesburg
27/07
Putin şi Erdogan s-au întâlnit în marja summitului BRICS
27/07

La BRICS, Putin a subliniat importanța digitalizării

Digitalizarea constituie una dintre priorităţile politicii economice a Rusiei, a declarat preşedintele Vladimir Putin la summitul BRICS, desfăşurat joi, 26 iulie, la Johannesburg.

„Aş dori să menţionez că digitalizarea reprezintă una dintre priorităţile politicii economice a ţării noastre”, a spus Putin.

Potrivit precizărilor sale, programul „Economia digitală”, lansat deja, poate ridica productivitatea muncii în ţară cu 30% până în anul 2024.

În altă ordine de idei, preşedintele Putin a anunţat că Rusia este în negocieri cu Brazilia privind deschiderea unei filiale regionale a Băncii de dezvoltare a BRICS. „Pornim de la premisa că, după finalizarea discuţiilor, va fi abordată inclusiv problema înfiinţării unui birou şi în Federaţia Rusă”, a subliniat liderul de la Kremlin.

RBK aminteşte că, în 2013, ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) au decis înfiinţarea unei noi bănci de dezvoltare, care să finanţeze proiecte de infrastructură şi proiecte de dezvoltare stabilă. Un acord în acest sens a fost semnat în 2014, sediul instituţiei aflându-se la Shanghai. De atunci, banca a aprobat 21 de proiecte, a căror valoare însumată depăşeşte 5 miliarde de dolari.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940645