Hot News
Golovin a semnat un contract pe cinci ani cu Monaco
27/07
Moscova, liderul ratingului ONU pentru dezvoltarea e-guvernării
28/07

Konstantin Kosaciov: Rusia nu este o ameninţare pentru SUA

Senatorul Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

Greu de crezut că Rusia şi SUA vor deveni prietene. Dar Moscova nu reprezintă o ameninţare pentru America, deşi se opune modelului unipolar al lumii, apărat de Statele Unite, a declarat preşedintele comisiei parlamentare pentru afaceri internaţionale, Konstantin Kosaciov.

Adresându-se experţilor de peste Ocean care au participat la conferinţa ruso-americană dedicată controlului asupra armamentului, Kosaciov a salutat prezenţa acestora în sediul Senatului rus, subliniind că toate încercările Moscovei de reluare a dialogului bilateral la nivel parlamentar au rămas fără ecou la Washington. „Nu dorim neapărat să insistăm la nesfârşit, ne respectăm”, a adăugat politicianul rus, citat de Moskovski Komsomoleț.

Având în vedere că ziariştii au fost invitaţi, la insistenţele oaspeţilor americani, să părăsească sala, deşi Kosaciov le-a cerut să rămână, detalii ale discuţiilor care au durat mai bine de o oră şi jumătate au venit din partea lui Vladimir Lukin, fost ambasador al Rusiei în SUA în anii 1990. Potrivit spuselor sale, printre temele abordate s-a numărat soarta Tratatului de lichidare a rachetelor cu rază medie şi mică de acţiune, semnat în 1988 de SUA şi URSS.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940219