Hot News
Fost guvernator, şi-a găsit de lucru în închisoare
26/07
În pofida sancţiunilor: gazul rusesc a luat drumul SUA
26/07

Hackerii, prinşi pe o singură platformă

În Rusia ar putea apărea o nouă platformă de monitorizare a infracţiunilor cibernetice, la care să fie conectate toate companiile în regim online. Analiştii avertizează însă că platforma ar putea deveni un centru de atracţie şi pentru hackeri.

 Prin intermediul respectivei platforme de combatere a infracţiunilor cibernetice, organizaţii, cetăţeni şi organe de ordine vor putea proceda la un schimb operativ de informaţii „pentru avertizarea si prevenirea oricăror abateri în mediul digital”, au explicat experţii intervievaţi de presa rusă. „Ţinânt cont de faptul că platforma va aduna o bază însemnată de semnale de atac, acest lucru ar trebui să permită reducerea timpului de reacţie la incidentele ce implică securitatea cibernetică şi să amplifice calitatea eliminării lor”, au apreciat specialiştii.

Autorii iniţiativei sunt membrii centrului de competenţe condus de Sberbank şi un grup de lucru coordonat de coproprietara InfoWatch, Natalia Kasperskaia.

Potrivit relatărilor presei, sistemul va fi creat, după toate probabilităţile, pe baza platformei care a fost lansată în mijlocul lunii iunie de asociaţia bancară „Rossia”, pusă la punct de compania BiZone, care intră în structura Sberbank. În acelaşi timp, nu este exclus ca operatorul noii plantforme unice să nu fie BiZone, ci o „organizaţie necomercială, echidistantă faţă de toţi jucătorii din piaţă şi faţă de stat”.

 

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940218