Hot News
Cum vânează spioni SUA şi Rusia
26/07
Hackerii, prinşi pe o singură platformă
26/07

Fost guvernator, şi-a găsit de lucru în închisoare

Fostul guvernator al regiunii Kirov, Nikita Belîh, condamnat pentru luare de mită, s-a angajat la biblioteca penitenciarului unde işi ispăşeşte pedeapsa, a anunţat soţia actualului deţinut, Ekaterina.

„A trecut perioada de carantină. Şi-a găsit de lucru şi acum organizează activitatea bibliotecii închisorii. În principiu, totul e bine, pe teritoriul penitenciarului este şi o biserică. Nu se simte nici mai bine, nici mai rău. Cam la fel”, a anunţat Ekaterina Belîh pe reţeaua de socializare Telegram.

Potrivit informaţiilor oficiale, Belîh a fost repartizat într-un centru de detenţie din satul Klekotki, raionul Skopinski, regiunea Riazan.

Belîh a fost reţinut la sfărşitul lunii iunie 2016 după un flagrant organizat într-un restaurant din Moscova, iar o lună mai târziu, preşedintele Vladimir Putin a semnat decretele de încetare a prerogativelor lui Belîh în funcţia de guvernator pe motiv de pierdere de încredere.

După aproape un an şi jumătate, în februarie 2018, un tribunal din Moscova l-a declarat pe Belîh vinovat de luare de mită şi l-a condamnat la opt ani de închisoare într-o instituţie cu regim special şi la plata unei amenzi de 48 milioane ruble.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940174