Hot News
De ce nu primesc cetățenii ruși plăți din veniturile din petrol
25/07
Cum vânează spioni SUA şi Rusia
26/07

Rusia şi-a întărit graniţa de vest cu 70 de formaţiuni militare

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu/ Foto: RIA Novosti

Începând din 2016, în Districtul militar de Vest au fost create peste 70 de formaţiuni şi unităţi militare, inclusiv două divizii și trei brigăzi, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Potrivit afirmaţiilor sale, situaţia pe direcţia strategică de vest impune perfecţionarea permanentă a componenţei militare a trupelor şi sistemelor de staţionare.

Ministrul a precizat că, pentru desfăşurarea noilor unităţi militare, se construieşte infrastructura necesară. Astfel, până la sfârşitul anului se intenţionează darea în exploatare a peste 350 de obiective.

„Trupele acestui district au primit aproximativ 5.000 de bucăți armament şi tehnică de luptă nouă sau modernizată, ceea ce a permis o creştere a dotării cu armanet modern de la 39% la 54%. Au fost organizate peste 300 de acţiuni de informare. Prin urmare, efectivul militar a crescut cu 40.000 de oameni”, a arătat Şoigu, citat de RIA Novosti.

În același timp, ministrul și-a exprimat speranța că „summitul Rusia-SUA care a avut loc la Helsinki pe 16 iulie va consolida eforturile făcute de cele două părți în interesul securității comune”.

Foto: Ministerul Apărării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940175