Categories: Rusia de azi

Putin a dat verde construcției unui mega-pod spre Sahalin

Președintele rus, Vladimir Putin, a dat dispoziție forurilor competente să studieze problema construirii unui pod uriaș pentru a lega insula Sahalin de partea continentală a Rusiei.

„Știu că problema de a construi o punte de legătură între Sahalin și partea continentală a fost discutată de zeci de ani. Și, după cum spun deputați regiunii dumneavoastră în scrisoarea lor, aceasta este un vis mai vechi al celor care locuiesc în Sahalin, inclusiv ar fi un factor important în ceea ce privește statornicirea populației, a oamenilor pe insulă, s-ar putea veni sau pleca de acolo în orice anotimp, în orice vreme, totul este clar „, a declarat Putin după întâlnirea sa cu guvernatorul Regiunii Sahalin, Oleg Kojemiako, potrivit serviciului de presă al Kremlinului.

Președintele a menționat că înțelege importanța acestei probleme pentru locuitorii din Sahalin, precum și perspectivele unui astfel de proiect pentru dezvoltarea întregului Orient Extrem și a Nordului Rusiei.

Construcția podului va trebui să fie estimată de guvern. Se presupune că proiectul va fi realizat parțial cu banii bugetului regional alocat pentru Sahalin, de exemplu, în cadrul unui acord privind împărțire a producției.

În iunie, s-a făcut cunoscut că în Ținutul Habarovski a început proiectarea căilor ferate pentru podul către Sahalin. Costul orientativ al întregului proiect de infrastructură este estimat la 7,3 miliarde de euro. Dintre acestea, vor fi cheltuite 3,4 miliarde de euro pentru construirea  podului propriu-zis, cu o lungime de peste șapte kilometric, care va lega continentul și insula. Potrivit estimărilor corporației Căile Ferate Ruse, per total construcția podului va costa de 3,5 ori mai scump decât cea din Crimeea.

Insula Sahalin este separată de Eurasia continentală de strâmtoarea Nevelskii, care are o lungime de 56 km și o lățime de 7,3 km. Adâncimea maximă este de 7,2 metri. În lunile de iarnă (de la sfârșitul lunii ianuarie până în martie), strâmtoarea Nevelskii este acoperită cu gheață. Prin strâmtoare există o rută maritimă de la Marea Japoneză la Marea Ohotsk. Temperatura medie a apei din strâmtoare fluctuează în jur de +11 grade Celsius în timpul verii.

owner

Recent Posts

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

o oră ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

14 ore ago

Putin: Plan de acțiuni în cazul în care Occidentul aprobă atacuri asupra Rusiei

Rusia demonstrează Occidentului care se gândește cum să ajute mai departe Ucraina, că este pregătită…

22 de ore ago

Minus unu, minus doi….

Deci, prin decret special al președintelui Ucrainei, a fost demis din funcția sa de comandant…

23 de ore ago

Volodin: Acțiunile Parlamentului European duc la un război nuclear global

Apelul adresat de Parlamentul European țărilor UE de a permite Kievului să atace teritoriul Federației…

o zi ago

Putin: Trebuie acoperit întreg necesarul de drone al armatei

Rusia trebuie să acopere la capacitate maximă necesarul de aparate de zbor fără pilot al…

o zi ago

This website uses cookies.