Hot News
Roskosmos: Cazul de înaltă trădare vizează evenimente din 2013
24/07
Rusoaică desemnată cel mai bun scriitor de science-fiction din Europa
24/07

Un senator propune: Servicii pentru trezirea cetăţenilor din beţie

Şeful comisiei senatoriale pentru politici sociale, Valeri Riazanski, a propus elaborarea unui proiect de lege privind acordarea de servicii pentru trezirea cetăţenilor din beţie.

„Se impune o bază normativă, mai precis este nevoie de o lege care să umple această nişă. Actuala legislaţie nu cuprinde o descriere detaliată a acestui gen de activitate – acordarea de servicii pentru trezirea din beţie a cetăţenilor sau acordarea de ajutor persoanelor aflate în stare de ebrietate”, a explicat Riazanski la o conferinţă de presă.

„Din punct de vedere sociologic, în majoritatea covârşitoare a regiunilor există susţinere, pentru că, din păcate, astfel de servicii sunt necesare. Ele sunt esenţiale nu pentru a lupta împotriva alcoolismului – aici este altă metodologie şi există alte măsuri. Subiectul trebuie abordat pentru că este vorba despre salvarea de vieţi omeneşti. Ca o protecţie faţă de infractori, să nu îngheţe, pur şi simplu, să nu fie jefuiţi”, a adăugat senatorul, citat de Parlamentskaia Gazeta.

Potrivit aprecierilor sale, dacă o persoană nu poate plăti astfel de servicii, costul transportării într-un centru de trezire din beţie poate fi compensat prin muncă socială, dar pentru asta regiunile trebuie să „primească drepturi şi împuterniciri corespunzătoare”.

Foto: Parlamentskaia Gazeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940388