Hot News
Un senator propune: Servicii pentru trezirea cetăţenilor din beţie
24/07
Putin a dat verde construcției unui mega-pod spre Sahalin
25/07

Rusoaică desemnată cel mai bun scriitor de science-fiction din Europa

Scriitoarea rusă Anna Starobineț a câștigat premiul Societății Europene de Science-Fiction (ESFS), la categoria „Cel mai bun scriitor”, informează RIA Novosti.

Câștigătorii au fost anunțați în urma rezultatelor festivalului ”Eurocon”, care a avut loc în orașul francez Amiens. Premiul onorific „Marele Maestru al Europei” a fost acordat francezului Gerard Klein, iar premiul pentru cea mai bună ecranizare a revenit filmului lui Luc Besson, „Valerian și orașul celor o mie de planete”.

Anna Starobinețeste un jurnalist, scriitor și scenarist rus. S-a remarcat ca autor al cărților „Vârstă de tranziție”, „Cel care trăiește”, „Uită-te la el”, „Răcire bruscă” și altele. Lucrează în genuri precum literatura științifico-fantastică, mistică, horror, realism magic. Scrie, de asemenea, cărți pentru copii. Criticii o numesc „Stephen King al Rusiei” și „regina horrorului rusesc”. Cărțile Annei Starobineț au fost traduse în engleză, franceză și spaniolă.

Scriitoarea are 39 de ani și este absolventă a facultății filologice a Universității de Stat din Moscova. A început ca interpret sincron, oferea și meditații private. A colaborat cu ziare și reviste precum „Vremia Novostei”, „Argumentî i faktî”, „Gudok”, „Expert”, iar în prezent scrie pentru revista „Russki reportior”.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940306