Hot News
Un nou summit ruso-american
24/07
Un senator propune: Servicii pentru trezirea cetăţenilor din beţie
24/07

Roskosmos: Cazul de înaltă trădare vizează evenimente din 2013

Evenimentele din cazul de înaltă trădare de care sunt legate arestările şi audierile efectuate la Moscova şi Koroliov datează din 2013.

Precizarea se regăseşte pe site-ul oficial al corporaţiei de stat Roskosmov, de care aparţine centrul de cercetări ştiinţifice al cărui angajat este suspectat de trădare de ţară.

„În cadrul activităţii comisiei Roskosmos înfiinţată la recomandarea directorului general în vederea efectuării unui control inopinat privind respectarea secretului de stat la centrul de cercetare, s-a constatat ca organele de anchetă verifică evenimente din 2013, fapt confirmat inclusiv de faptul că documentele ridicate de investigatori datează din acea perioadă”, a precizat comunicatul corporaţiei.

Pe 20 iulie a fost anunţată arestarea omului de ştiinţă Viktor Kudriavţev, în vârstă de 74 de ani, angajat al institutului menţionat. Anterior, surse din FSB precizaseră că bărbatul a transmis uneia dintre ţările membre NATO informaţii referitoare la tehnologia hipersonică.

În cadrul aceluiaşi dosar a fost audiat inclusiv directorul Centrului de cercetare, Dmitri Paison, el numărându-se printre persoanele care ar fi putut oferi detalii concludente în această afacere, scrie Kommersant.

Foto: TASS

Mai multe despre acest subiect:

https://www.vestidinrusia.com/2018/07/22/s-a-incercat-transferul-secretelor-armei-hipersonice-in-occident/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940501