Hot News
Ambasadorul SUA în Rusia primeşte note de protest de la Washington
21/07
Rosneft ar putea deschide benzinării în Germania
23/07

În şcolile din Moscova va fi introdus sistem de recunoaştere facială

Programul de testare a sistemelor de recunoaştere facială destinat instituţiilor şcolare din Moscova va începe odată cu noul an şcolar.

Potrivit oficialităţilor, dispozitivul va montat la intrarea în respectivele unităţi. De întreg programul se vor ocupa experţii departamentuui de tehnologie digitală ai Primăriei.

Deficienţele în sistemele de securitate din şcolile moscovite reprezintă o problemă mai veche. Încă din 2015, nereguli au fost depistate chiar şi la cele mai bune instituţii din capitala rusă. Spre exemplu, acolo unde sunt camere de filmare nu există şi o persoană care să urmărească monitoarele. În plus, înregistrările sunt verificate numai în cazul unei situaţii excepţionale. Mai mult, camerele funcţionează la o rezoluţie foarte mică, astfel că devine imposibilă identificarea unei persoane.

În plus, numeroase unităţi au fost dotate cu detectoare de metale, care însă nu sunt băgate în priză nu se ştie din ce motive. Iar detectoarele manuale zac, în cele mai multe cazuri, în dulapul directorului, deşi copiii mai vin la şcoală cu arme albe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940416