Categories: Rusia de azi

FSB vrea să limiteze utilizarea flotei străine

Serviciul de frontieră al FSB a avertizat companiile de pescuit că nu vor mai putea folosi nave aparţinând străinilor pentru transportul producţiei. Numai în bazinul de Nord, acest transport ocupa cam 70% din flotă. Interdicţia ameninţă industria de profil cu noi cheltuieli pentru logistică în valoare de 12 miliarde ruble pe an, ceea ce s-ar putea răsfrânge asupra preţului produsului final.

Până acum nu au existat astfel de pretenţii, dacă nava naviga sub pavilionul Rusiei şi era exploatată de persoane ruse în baza unui acord. De regula, producătorii de peşte dispun de flote limitate şi semnează contracte pentru aducerea prăzii din zona de pescuit. Din cauza condiţiilor destul de restrictive şi a termenelor de depozitare a peştelui proaspăt, companiile devin deseori dependente de existenţa într-un anumit loc şi la momentul potrivit a unor nave de transport.

În plus, piaţa de transport maritim suferă de oferte. Potrivit calculelor experţilor din domeniu, numai în bazinul de Nord străinii deţin aproximativ 70% din flota cu o capacitate totală de 22.500 de tone. Eliminarea navelor străine din lanţul de transport şi transfer al producţiei va antrena pierderi uriaşe pentru întreprinderile care lucrează în acest sector, inclusiv din cauza stopării producţiei din lipsă de materie primă, relatează Kommersant.

owner

Recent Posts

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

24 de minute ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

56 de minute ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

4 ore ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

5 ore ago

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

7 ore ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

20 de ore ago

This website uses cookies.