Hot News
S-a încercat transferul secretelor armei hipersonice în Occident
20/07
Moscova, în topul celor zece orașe din lume cu cel mai bun sistem de transport
20/07

Să fie concediaţi pentru lipsă de încredere

Ministerul rus al Muncii lucrează la un proiect de lege privind includerea în Codul muncii a unei norme care să permită concedierea angajaţilor pe motiv că au pierdut încrederea colectivului şi a conducerii, relatează Interfax.

„În opinia noastră, stabilirea unei astfel de măsuri de responsabilitate juridică precum concedierea pe motiv de pierdere de încredere i-ar putea disciplina atât pe angajatori, cât şi pe angajaţi. Conştientizând posibilitatea de a fi dat afară pentru că s-a dovedit nedemn de încrederea acordată şi anexarea unei note corecpunzătoare la cartea de muncă, angajatul va evalua la modul serios eventualele riscuri şi consecinţe ale acţiunilor sale”, a explicat biroul de presă al ministerului condus de Maksim Topilin.

Instituţia a subliniat, totodată, că preconizata măsură nu trebuie să devină o armă împotriva angajatului. „Esenţial este ca posibilitatea de a concedia pe motiv că nu mai există încredere să nu fie o reglare de conturi, o răzbunare sau alte acţiuni nejustificate din partea angajatorului”.

„În opinia noastră, această procedură trebuie foarte clar descrisă şi trebuie să se bazeze pe rezultatele unei verificări disciplinare”, a adăugat biroul de presă. În prezent, astfel pot fi daţi afară numai funcţionarii publici.

Foto: Rosmintrud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940200