Hot News
Putin a cerut modificarea politicii externe a Rusiei
19/07
FSB vrea să limiteze utilizarea flotei străine
20/07

Putin a avertizat în legătură cu includerea în NATO a Ucrainei şi Georgiei

Vladimir Putin consideră că ţările occidentale ar trebui să se gândească bine la eventualele consecinţe ale primirii în NATO a Georgiei şi Ucrainei. Tentativele de a include aceste ţări în Alianţe sunt calificate de preşedinte drept iresponsabile, scrie RBK.

Luând cuvântul la întâlnirea cu ambasadorii şi reprezentanţii permanenţi ai Rusiei, Putin a abordat inclusiv tema aderării Georgiei şi Ucrainei la NATO. „La asemenea acţiuni agresive care reprezintă un pericol real la adresa Rusiei, vom reacţiona pe măsură”, a explicat președintele Rusiei.

Şeful statului a arătat că fundamentul securităţii în Europa îl constituie dezvoltarea cooperării. „Cheia spre asigurarea stabilităţii rezidă în extinderea cooperării şi a restabilirii încrederii, nu în desfăşurarea de-a lungul frontierelor de baze noi şi sisteme de infrastructură ale NATO”, a subliniat Putin.

RBK aminteşte că subiectul a fost abordat de preşedintele Rusie în interviul acordat postului de televiziune Fox News, cu prilejul vizitei la Helsinki. Atunci, şeful statului a calificat amplarea infrastructurii NATO la graniţele Rusiei drept o ameninţare la adresa securităţii ţării. „Reacţia va fi extrem de negativă”, a promis Putin.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940460