Hot News
Lukoil va plăti impozite în valoare de peste un trilion de ruble
19/07
Margarita Simonian: Încercaţi să înlocuiţi cuvântul „ruşi” cu „evrei”
19/07

Prima fregată „Admiral Gorşkov” va fi predată flotei

Fregata principală „Admiral Gorşkov”, proiect 22350, va fi predată armatei înainte de marea paradă a flotei militare a Rusiei, care se va desfăşura la Sankt-Petersburg, a declarat pentru agenţia TASS preşedintele Corporaţiei navale (OSK), Aleksei Rahmanov.

„Avem astfel de intenţii, ete adevărat”, a spus el, întrebat fiind dacă drapelul flotei va fi arborat pe Gorşkov în 28 iulie, în ajunul Zilei Marinei Militare şi înaintea de marea paradă.

Rahmanov a precizat că, în prezent, „Gorşkov” se află în află la vopsit şi în stadiu de pregătire pentru apropiata sărbătoare. Conform tradiţiei, Ziua Marinei militare este marcată în Rusia în ultima duminică a lunii iulie.

„Admiral Gorşkov” este nava amiral din proiectul 22350, a cărei construţie a început în 2006, lansarea la apă având loc în toamna anului 2010. Patru ani mai târziu, în noiembrie 2014, nava a intrat în programul de testare.

Vasul are un deplasament de 4,5 tone și poate atinge o viteză de 29 de noduri. Este echipat cu rachete„Oniks” și „Kalibr”, dar și cu sistemul de rachete antiaeriene „Poliment-Redut”. După cum anunța ministrul Apărării, Serghei Șoigu, până în 2025 vor fi livrate marinei șase astfel de fregate.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940808