Hot News
Expert: Summitul a fost important, dar sancțiunile rămân
18/07
Viorel Roman: RUSIA, imaginea inamicului și istoria demonizării
19/07

Serghei Markov a numit rezultatul principal al întâlnirii dintre Putin și Trump

Restaurarea zonelor de interacțiune dintre Moscova și Washington a fost principalul rezultat al întâlnirii dintre președinții Vladimir Putin și Donald Trump, care a avut loc la Helsinki pe 16 iulie, a declarat pentru Parlamentskaia Gazeta directorul Institutului de Studii Politice, Serghei Markov.

„Întâlnirea nu a avut de la bun început un caracter serios de negociere – aparatul nu a pregătit documentele corespunzătoare. Mai probabil, dialogul dintre cei doi președinți a dat un semnal pozitiv. Cu toate acestea, este foarte important ca, pe baza dialogului dintre Putin și Trump Putin s-a ajuns la un acord cu privire la restaurarea site-urilor de interacțiune – vorbesc despre domeniul armamentului și forumul civic ruso-american“, a spus Markov.

Politologul a remarcat că a fost o surpriză pentru el că Trump nu a rostit niciodată în timpul întâlnirii cuvintele „Ucraina” și „Crimeea”. „Dar acestea sunt principalele concepte în ideologia sancțiunilor împotriva Rusiei! Pentru aceasta, Trump este acum defăimat în SUA. Iar Vladimir Putin a confirmat că trebuie să fie puse în aplicare acordurile de la Minsk. Însă realizarea acestora este imposibilă cât timp regimul actual de la Kiev rămâne la putere”, a subliniat expertul.

El a adăugat, de asemenea, că republicanul a decis să se întâlnească cu Vladimir Putin în acest moment pentru un motiv – acum Statele Unite au deteriorat drastic relațiile cu Uniunea Europeană și China. „Agravarea a avut loc pe fondul războaielor comerciale, iar în cazul UE – și al războaielor politice”, a concluzionat politologul.

Foto: Kremlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940838