Categories: Economie

Ce vrea să facă Rogozin cu programul spaţial al Rusiei

Şeful Roskosmov, Dmitri Rogozin, intenţionează să propună conducerii ţării revizuirea actualei strategii de dezvoltre a cosmonauticii autohtone, scrie RIA Novosti, citând surse.

Potrivit acestora, Rogozin vrea să fie revizuite inclusiv termenele de realizarea si efectuare a programelor de testare a tehnologiilor spaţiale şi de rachete. Informaţia a fost confirmată şi din alte surse, a căror identitate nu este dezvăluită de RIA. Roskosmos a refuzat însă orice comentarii.

Potrivit unuia dintre interlocutorii agenţiei ruse de presă, corporaţia va propune ca prima lansare a navei pilotate Federaţia să fie stabilită pentru 2026-2027 faţă de de 2022. Adică la o dată mai apropiată de momentul creării unei rachete supergrele, cu ajutorul căreia să fie executate testele. Altă sursă a relatat că şi termenul de realizare a rachetei Soiuz-5 ar urma să fie amânat pentru 2025-2026.

Dacă propunerea va fi acceptată, nu va fi necesară o creştere a cheltuielilor. „Una dintre principalele teze ale raportului adresat conducerii statului constă în aceea că vechea conducerea a Roskosmos evalua în mod nerealist termenele de realizare a diferitelor proiecte, motiv pentru care, la un moment dat, se impunea o majorare a bugetului pentru încadrarea în grafic, care oricum nu era respectat”, a explicat interlocutorul agenţiei.

owner

Recent Posts

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

4 ore ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

4 ore ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

8 ore ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

9 ore ago

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

10 ore ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

23 de ore ago

This website uses cookies.