Hot News
Producţia industrială a Rusiei a crescut cu 3%
18/07
A fost reţinut un general
18/07

Ce vrea să facă Rogozin cu programul spaţial al Rusiei

Şeful Roskosmov, Dmitri Rogozin, intenţionează să propună conducerii ţării revizuirea actualei strategii de dezvoltre a cosmonauticii autohtone, scrie RIA Novosti, citând surse.

Potrivit acestora, Rogozin vrea să fie revizuite inclusiv termenele de realizarea si efectuare a programelor de testare a tehnologiilor spaţiale şi de rachete. Informaţia a fost confirmată şi din alte surse, a căror identitate nu este dezvăluită de RIA. Roskosmos a refuzat însă orice comentarii.

Potrivit unuia dintre interlocutorii agenţiei ruse de presă, corporaţia va propune ca prima lansare a navei pilotate Federaţia să fie stabilită pentru 2026-2027 faţă de de 2022. Adică la o dată mai apropiată de momentul creării unei rachete supergrele, cu ajutorul căreia să fie executate testele. Altă sursă a relatat că şi termenul de realizare a rachetei Soiuz-5 ar urma să fie amânat pentru 2025-2026.

Dacă propunerea va fi acceptată, nu va fi necesară o creştere a cheltuielilor. „Una dintre principalele teze ale raportului adresat conducerii statului constă în aceea că vechea conducerea a Roskosmos evalua în mod nerealist termenele de realizare a diferitelor proiecte, motiv pentru care, la un moment dat, se impunea o majorare a bugetului pentru încadrarea în grafic, care oricum nu era respectat”, a explicat interlocutorul agenţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940515