Hot News
Ministerul Economiei: CM 2018 nu va influenţa inflaţia
18/07
Expert: Summitul a fost important, dar sancțiunile rămân
18/07

Care este scopul noilor arme ale Rusiei

Purtătorul de cuvânt al președindelui rus, Dmitrii Peskov/ Foto: RIA Novosti

Rusia construieşte noi tipuri de armament cu scopul de a păstra paritatea nucleară, Moscova fiind obligată să fie cu ochii în patru pe fondul ameninţărilor venite dinspre NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.

„Ştiţi că paritatea este asigurată prin inovaţii, prin crearea de noi sisteme de armament, chemate, cum se spune, să cimenteze paritatea nucleară. Iar paritatea nucleară este acel element de intimidare reciprocă în măsură să garanteze securitatea nucleară strategică”, a explicat Peskov.

El a subliniat că Forţele armate si industria apărării adoptă toate măsurile ce se impune pentru a oferi Rusiei o siguranţă deplină. Potrivit afirmaţiilor sale, o serie de ameninţări vin din partea Alianţei Nord-Atlantice. „Înţelegeţi, NATO este un instrument al confruntării, construit şi creat pentru confruntare”, a apreciat oficialul de la Kremlin.

Peskov este de părere că, de la înfiinţarea NATO şi până în prezent, nu s-a schimbat nimic, Rusia continuând să fie privită drept un potenţial inimic. „Iată de ce Rusia trebuie să fie mereu cu ochii în patru”, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940802