Hot News
Ce vrea să facă Rogozin cu programul spaţial al Rusiei
18/07
Ministerul Economiei: CM 2018 nu va influenţa inflaţia
18/07

A fost reţinut un general

Generalul de justiţie Aleksandr Drîmanov, care în luna mai a demisionat din funcţia de şef al Direcţiei centrale de investigaţii a Comisiei de urmăriri penale a oraşului Moscova a fost reţinut de agenţii FSB, relatează presa rusă.

Potrivit avocatului Aleksandr Karabanov, care, anterior, l-a apărat pe prim adjunctul lui Drîmanov, Denis Nikandrov, acuzat de luare de mită, generalul a fost plasat în arest preventiv la Lefortovo. Tot el a precizat pentru RIA Novosti că dosarul întocmit vizează cel puţin două cazuri de luare de mită.

Interfax a aflat că Drîmanov a fost reţinut ca suspect în dosarul penal privind mituirea unor înaţi funcţionari ai magistraturii militare pentru eliberarea din închisoare şi schimbarea încadrării juridice a lui Andrei Kociuikov, zis şi Italianul, mâna dreaptă a infractorului Zaharia Kalaşov, cunoscut sub porecla de Şacro Molodoi.

La începutul acestui an, Procuratura generală a anunţat că Drîmanov s-a numărat printre ofiţerii implicaţi în luarea de mită de la reprezentanţii mediului criminal. Potrivit anchetei, mita ar fi fost transmisă prin intermediul întreprinzătorului Dmitri Smîcikovski. În plus, fostul adjunct al generalului a declarat procurorilor că i-a dat şefului său suma de 9.850 de euro pentru protecţie şi pentru numirea în funcţie. Banii au fost vărsaţi în contul unei bănci din Letonia, iar Drîmanov a primit de la subalternul său o cartelă şi un iphone cu aplicaţia pentru gestinarea fondului. Drîmanov a negat vehement toate aceste învinuiri.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940613