Hot News
Cum s-a comentat la Moscova întâlnirea bilaterală de la Helsinki
17/07
Presa rusă despre summitul Putin – Trump: Nu este cea mai proastă variantă
17/07

Putin și Trump – întâlnire sub semnul lui Saturn, sau se încheie un ciclu evolutiv

Sergiu BĂLAN,

astrolog

Da, ce mai zi! Cu siguranță, data de 16 iulie 2018 nu va fi uitată prea ușor! Întâlnirea celor doi președinți, Vladimir Putin și Donald Trump, este un eveniment care merită toată atenția. Inclusiv pe cea a astrologilor!

O zi de iulie, cu Soarele în maternul semn al Racului, la 24 de grade și Luna în practica și harnica Fecioară, pe la mijlocul zodiei. Tot în Fecioară o găsim și pe Venus, într-o dulce complicitate cu Luna, creând premisele înțelegerii, deschiderii, echilibrului, toate filtrate prin rațiunea care caracterizează acest semn zodiacal.

Venus și Luna fac trigoane superbe cu Uranus (schimbarea, revoluția, noutatea), dar și cu Saturn (prudența, responsabilitatea, organizarea). Sunt implicate semnele de Pământ, adică Taurul, Fecioara și Capricornul, astfel că vor prevala spiritul pragmatic, stabilitatea, ordinea, obținerea avantajelor materiale.

Mai departe, îl avem pe Mercur în tranzit prin Leu, exacerbând orgolii și activând o stea fixă – Merak. Prin urmare, comunicarea este influențată de darurile acestui astru fast, care promovează autocontrolul, prudența, puterea de a obține ceea ce se dorește.

Delicată poziția lui Marte, retrograd și în conjuncție cu Nodul Sud Lunar, tocmai în năbădăiosul Vărsător. Probabil unele teme vor fi reluate, nu se termină totul acum și aici (adică la această întâlnire de la Helsinki).

Ora începerii discuțiilor furnizează un Ascendent în Balanță, semn recunoscut pentru abilitățile diplomatice de care dispune. Mai mult, președintele Putin este nativ Balanță, perfect deprins cu arta negocierii. Despre Trump, numai de bine – este om de afaceri, deci, știe să se descurce.

La finele discutiilor de peste două ore, deja Ascendentul este plasat în Scorpion, semn care îl găzduiește pe Jupiter, marele benefic. Deci, putem spera la ceva bun, drept, inspirat…. pentru ambii Președinți. Trigonul cu Neptun și steaua fixă Achernar ar trebui să favorizeze celor doi lideri accesul la beneficii sociale și la succes public, la reușită. Rămâne de văzut ce și cum, în timp și dincolo de declarațiile oficiale.

Numerologic, ziua de 16.07.2018 stă sub influența lui 7, prin reducție numerologica (1+6=7). La fel, adunând toate cifrele din dată, rezultă tot 7, număr al înțelepciunii, spiritualității, analizei, introspecției, maturității. Este evident că, pentru o bună înțelegere, exact acestea trebuie să prevaleze.

Să mai spunem că președintele Putin este un 7 total? Născut la 7 octombrie 1952, are atât numărul psihic, cât și numărul de destin 7! Și un splendid Ascendent în Scorpion, plus Pluton pe Meridianul din Leu. Un om cu vocația puterii, fără nici o îndoială, cu care președintele Trump (Geamăn cu Ascendent în Leu) se va înțelege, în mod sigur. O Balanță și un Geamăn, adică dublu Aer, întotdeauna vor avea ce să își spună!

Nu vi se pare interesant că Saturn are aceeași poziție (în semn, adică în Capricornul de domiciliu) ca și acum 29-30 de ani? Mai precis, ca-n 1989, când tot doi președinți, unul rus și altul american, s-au întâlnit, mai la sud, prin Malta… În traducere, se încheie un ciclu evolutiv și se deschide altul, pe un alt nivel de energie. Cu siguranță, „întâmplător” este un (alt) cuvânt care ar trebui desființat (din perspectivă esoterică).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940232