Hot News
Rachetele supersonice trec testele cu succes
15/07
Ruşii vor să extragă minereu în cosmos
16/07

Miliardele colonelului Zaharcenko, vărsate la bugetul statului

Cele peste nouă miliarde de ruble ale fostului colonel de poliţie Dmitri Zaharcenko au fost vărsate la buget, conform unei decizii judecătoreşti, luată de un tribunal din Moscova, informează RIA Novosti.

În cadrul ministerului de Interne, coloneul Dmitri Zaharcenko s-a ocupat de lupta împotriva infracţiunilor din sectorul energetic. El a fost reţinut în septembrie 2016 sub acuzaţia de luare de mită în valoare de şapte milioane de ruble.

Ulterior, la dosar au mai fost ataşate alte câteva cazuri de luare de mită. În prezent, a fost finalizată ancheta pentru trei învinuiri. Cazul a luat amploare după ce presa a aflat despre banii găsiţi în timpul percheziţiilor efecuate la membri familiei sale.

Astfel, în apartamentul părinţilor s-au găsit 600.000 de euro, 20.000 de dolari şi 19,5 milioane de ruble. În plus, din locuinţa surorii sale au fost ridicate 340 milioane de ruble, aproape 1,5 milioane de euro, 1,24 milioane de dolari şi un lingou de ar de o jumătate de kilogram. Anchetatorii sunt de părere că Zaharcenko s-a folosit de rudele sale pentru a ascunde banii obţinuţi prin mijloace ilegale.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940218