Hot News
Retragerea de capital din Rusia a crescut cu 20%
12/07
Matematicienii ruşi vor învăţa computerul să recunoască vorbirea
12/07

Capsulă a timpului găsită la Kaliningrad

Niște turişti care se plimbau prin împrejurimile catedralei Kafederalnîi din Kaliningrad au găsit o capsulă cu un mesaj pentru generaţiile viitoare, scrisă, în urmă cu 24 de ani, de alpiniştii care au montat un paratrăznet pe turnul catedralei, scrie RIA Novosti.

„Uneori, surprinzele parcă pică din cer. Astfel, catedrala a primit un mesaj din trecut: sub picioarele turiştilor care se plimbau paşnic pe insula Kanta, a aterizat o capsulă cu o scrisoare din partea alpiniştilor kalingrădeni. Pe acoperişul catedralei şi-au găsit adăpost numeroase păsări. Dintr-o întâmplare fericită, una dintre ele a agăţat capsula care, după 24 de ani, a ajuns la destinaţie”, relatează agenţia citată.

În interiorul cutiei s-au găsit o scrisoare redactată în limbile rusă şi germană, precum şi o listă a alpiniştilor care au efectuat lucrarea, articole din presa vremii, bancnote sovietice şi câteva monede de la începutul anilor 1990.

Potrivit localnicilor, este prima astfel de capsulă găsită din cele trei care au fost ascunse, de-a lungul timpului, în interiorul şi exteriorul catedralei, construită în secolul al XIV-lea. În timpul celui de-al doilea război mondial, edificiul a fost serios avariat, lucrările de restaurare demarând în 1992. În 2002, profilul arhitectonic al catedralei a fost înscris ca marcă comercială.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940787