Hot News
Acelaşi preţ pentru diferite tipuri de vodcă
10/07
Jirinovski speră că relaţiile Rusiei cu Turcia vor fi de genul celor cu Belarus
10/07

Biserica Rusă: Venituri mai mici pe fondul scăderii puterii de cumpărare

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Ilarion Volokolamski, a declarat că, din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, s-au redus veniturile obţinute de biserici din vânzarea de produse cu conţinut religios.

„Constatarea generală împărtăşită de numeroşi slujitori ai bisericii indică faptul că puterea de cumpărare a populaţiei s-a redus. O realitate care se simte inclusiv în lăcaşurile bisericeşti, din comercializaarea de lumânări, icoane, după rugăciunile oamenilor, după scrisorile lor”, a spus mitropolitul, invitat la Rossia 24.

Ilarion a comentat datele statistice preliminare ale Rosstat pe 2017, conform cărora nivelul de sărăcie a crescut în 44 de regiuni din cele 71 care au prezentat rapoarte. Cu toate acestea, în aproape toate parohiile unde „preotul este îndreptat spre oameni” apar noi enoriaşi – binefăcători şi donatori.

„Este un proces care nu are legătură cu evoluţiile economice, el este mai degrabă legat de procesele interioare care se produs în oameni. În ultimă instanţă observăm aceeaşi regulă – dorinţa oamenilor de a intra într-un lăcaş spiritual, de a cumpăra, să spunem, o cruciulită sau de a aprinde o lumânare. O dorinţă care nu este condiţionată de situaţia materială a acelui om. Acele procese din interiorul omului sunt mai importante decât ceea ce se întâmplă în afara lui”, a explicat mitropolitul.

Foto: mospat.ru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940787