Categories: Militar

În Rusia se dezvoltă un avion – „înăbușitor” de sateliți

În Rusia este creată o aeronavă generatoare de bruiaj care poate dezactiva sateliții militari. Acest lucru a fost comunicat Agenției Novosti de o sursă din complexul industriei de apărare.

„Această mașină va primi un echipament de bord principial nou, prin intermediul căruia avioanul va fi capabil să efectueze suprimarea electronică a oricăror ținte: terestre, aeriene și maritime, să dezactiveze sateliții inamici care asigură navigație și comunicații radio pe teren”, a precizat sursa, subliniind că, pentru ziua de azi, este gata proiectul, în principiu. Lucrările de proiectare experimentală ar trebui să înceapă în curând. Interlocutorul agenției a adăugat că avionul va înlocui în Forțele aerospațiale avionul IL-22PP „Porubșik” (”Hoț de lemne”).

„Noul avion a fost botezat „Porubșik” dar, probabil, în Forțele Aerospațiale, această mașină va veni sub un alt nume. Se studiază posibilitatea de a crea o astfel de aeronavă bazată pe Tu-214 și IL-76“, a spus sursa.

„Hoțul de lemne” este considerat a fi unul dintre cele mai eficiente avioane de lupta radioelectronică din lume. Aceste aparate de zbor pot detecta independent radiațiile electronice ale complexelor de apărare aeriană inamice, le pot suprima cu interferențe puternice sau distorsiona semnalele emise de radarele lor. În același timp, se specifică faptul că IL-22PP nu deranjează funcționarea propriilor sisteme electronice.

owner

Recent Posts

Kusturica, despre filmul privind persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice

Filmul documentar „Oamenii lui Hristos. Vremurile noastre” despre persecuția Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (UOC) trebuie…

4 ore ago

La Vladivostok au început exercițiile navale ale Rusiei și Chinei

La Vladivostok au început exercițiile navale organizate de Rusia și China sub denumirea ”Beibu/Interacțiune-2024”. Manevrele…

4 ore ago

Cosmonauții Roscosmos, record de ședere la bordul ISS

Cosmonauții corporației de stat Roscosmos, Oleg Kononenko și Nikolai Ciub, au stabilit un record de…

7 ore ago

Alaudinov: Câte tancuri a avut armata Ucrainei când a atacat Regiunea Kursk

Alaudinov spune că Ucraina a folosit resurse importante pentru a ataca Regiunea Kursk, care însă…

9 ore ago

Implicare în conflictul ucrainean. Moldova, avertizată de MAE rus

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la pașii ce pot transforma această țară într-un…

10 ore ago

Răspunsul nostru nu este pentru Chamberlain*

Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria ZAHAROVA și consilierul principal al departamentului de informație și…

23 de ore ago

This website uses cookies.