Hot News
Ameninţare interplanetară: bacterii s-au întors din cosmos, mutante
09/07
Acelaşi preţ pentru diferite tipuri de vodcă
10/07

În Rusia se dezvoltă un avion – „înăbușitor” de sateliți

În Rusia este creată o aeronavă generatoare de bruiaj care poate dezactiva sateliții militari. Acest lucru a fost comunicat Agenției Novosti de o sursă din complexul industriei de apărare.

„Această mașină va primi un echipament de bord principial nou, prin intermediul căruia avioanul va fi capabil să efectueze suprimarea electronică a oricăror ținte: terestre, aeriene și maritime, să dezactiveze sateliții inamici care asigură navigație și comunicații radio pe teren”, a precizat sursa, subliniind că, pentru ziua de azi, este gata proiectul, în principiu. Lucrările de proiectare experimentală ar trebui să înceapă în curând. Interlocutorul agenției a adăugat că avionul va înlocui în Forțele aerospațiale avionul IL-22PP „Porubșik” (”Hoț de lemne”).

„Noul avion a fost botezat „Porubșik” dar, probabil, în Forțele Aerospațiale, această mașină va veni sub un alt nume. Se studiază posibilitatea de a crea o astfel de aeronavă bazată pe Tu-214 și IL-76“, a spus sursa.

„Hoțul de lemne” este considerat a fi unul dintre cele mai eficiente avioane de lupta radioelectronică din lume. Aceste aparate de zbor pot detecta independent radiațiile electronice ale complexelor de apărare aeriană inamice, le pot suprima cu interferențe puternice sau distorsiona semnalele emise de radarele lor. În același timp, se specifică faptul că IL-22PP nu deranjează funcționarea propriilor sisteme electronice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940515