Hot News
Înainte de întâlnirea cu Trump, Putin a convocat Consiliul de Securitate
07/07
Sărbătoare în Rusia: Ziua familiei, iubirii și fidelității 
08/07

Noul Su-57, un avion doar pentru export

Producţia de serie a noului avion de luptă Su-57 „nu trebuie grăbită”, susţin oficialii ruşi, respectiv noul coordonator al complexului militar industrial şi şeful comisiei de profil din Duma de Stat.

În urmă cu numai câţiva ani, această maşină era prezentată ca fiind de mare viitor. Se pare însă că proiectul nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

În epoca dezvoltării vertiginoase a tehnologiilor militare, avionul de luptă din generaţia cinci Su-57 îmbătrâneşte rapid şi, de aceea, atenţia trebuie concentrată pe elaborarea unui avion nou, din generaţia următoare, a declarat Vladimir Gutenev, membru al consiliului de experţi în domeniul aviaţiei din Duma de Stat.

„Su-57 nu va fi lansat în producţie de masă, în interesele forţelor militaro-cosmice. În schimb, aparatul are un ridicat potenţial la export, multe ţări fiind interesate să îl achiziţioneze”, a spus Gutenev pentru agenţia Interfax.

Gutenev a precizat că susţine punctul de vedere al noului coordonator al „industriei apărării”, vicepremierul Iuri Borisov, fost ministru al Apărării. „Nu are sens să forţăm o producţie în serie a avionului Su-57”, a spus Borisov pentru postul de televiziune Rossia-24.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940291