Hot News
Medicii ruși au primit de la companiile farmaceutice peste 3,3 miliarde ruble
06/07
Economia freneziei fotbalului
06/07

Sberbank i-a prins pe cei care furau bani de la clienții VIP

Organele de poliţie au identificat modalitatea de sustragere a banilor clienţilor VIP ai Sberbank, scrie cotidianul RBK. Din gruparea infracţională făceau parte inclusiv cinci angajaţi ai instituţiei.

Într-un comunicat de presă, Sberbank a precizat că suspecţii au fost descoperiţi în urma unei anchete interne, efectuată de serviciul de securitate al băncii. Numai după aceea a fost sesizată poliţia. Investigaţia a stabilit că organizatorul schemei criminale a fost o angajată a Sberbank, care a mai cooptat alţi patru colegi în activitatea ei infracţională. La rândul lor, aceştia din urmă au mai atras alte persoane, din afara instituţiei bancare.

Grupul a încercat să fure de la un client VIP suma de 40 milioane de ruble. Organele de poliţie au deschis un dosar penal. Legislaţia rusă prevede pentru înşelăciune cu prejudiciu foarte mare o pedeapsă de până la 10 ani închisoare.

Nu este pentru prima dată când serviciul de securitate al băncii identifică astfel de infracţiuni. În raportul anual pe 2017 se precizează că „au fost depistate şi prevenite, printre altele, 529 de cazuri de utilizare a unor documente de identitate false sau furate, 22 de tentative de înşelăciune cu folosirea unor documente de plată falsificate. Valoarea totală a fondurilor salvate se ridică la 600 milioane ruble”, menţionează comunicatul preluat de RBK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257