Hot News
Noua rachetă pentru S-400 va ajunge chiar şi la sateliţii americani
05/07
Sberbank i-a prins pe cei care furau bani de la clienții VIP
06/07

Medicii ruși au primit de la companiile farmaceutice peste 3,3 miliarde ruble

Companiile farmaceutice străine care activează pe piaţa rusă au plătit anul trecut medicilor şi structurilor sanitare din Rusia peste 3,3 miliarde ruble, scrie RBK, citând un raport anual elaborat pe baza datelor celor 26 de firme de resort care fac parte din Asociaţia producătorilor internaţionali de produse farmaceutice (AIPM).

Conform studiului, de plăţi au beneficiat, per total, 41.000 de medici, din care numai 8.000 de specialişti au primit, împreună, aproximativ 545 milioane ruble. Cea mai mărinimoasă dintre companiile pharma care au publicat date în acest sens s-a dovedit grupul francez Ipsen, care a vărsat medicilor ruşi peste 471 milioane de ruble în perioada de referinţă. La polul opus, cea mai mică sumă a aparţinut firmelor britanică GSK şi americană Celgene, cu 2,4 şi, respectiv, două milioane de ruble.

Valoarea medie a plăţilor efectuate a variat de la 70.000 (Celgene) la 355.000 ruble (Ipsen). La rândul ei, compania americană AbbVie a achitat anul trecut aproape 54 milioane de ruble, bani de care au beneficiat cel puţin 557 de medici.

Un număr de 25 de specialişti ruşi au primit din partea companiilor farmaceutice străine câte un milion de ruble şi mai mult. A fost răplata pentru lecţiile ţinute, pentru participare la conferinţe, pentru cazare şi transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938652