Hot News
Kedmi: Rusia poate ţine piept NATO şi fără Tratatul de la Varşovia
05/07
Medicii ruși au primit de la companiile farmaceutice peste 3,3 miliarde ruble
06/07

Noua rachetă pentru S-400 va ajunge chiar şi la sateliţii americani

Sistemele de rachete de croazieră vor fi înzestrate cu „o mână mai lungă”, care le va permite să ţintească adversarul chiar şi în cosmos. Aşa au comentat testele rachetei cu rază lungă de acţiune, care va putea fi montată inclusiv pe S-400 şi S-500, pe care armata speră să o primească în cel mai scurt timp.

Marţi, pe poligonul Kapustin Iar a fost testată cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune destinată sistemelor S-400. Proiectilul, care a primit codul convenţional 40N6E este capabil, potrivit publicaţiei Vzgliad, să doboare ţinte aflate în spaţiul cosmic, adică la 185 de kilometri de sol. Racheta ar putea doborî ţinte aflate şi mai departe, până la 400 kilometri distanţă, susțin mai multe surse.

Noua rachetă este un fel de „mână lungă”, cu ajutorul căreia vor putea fi atinse ţinte situate dincolo de zona de acţiune a sistemelor de apărare aeriană existente, a declarat, într-un comentariu pentru RIA Novosti, expertul militar Viktor Murahovski. Printre aceste ţinte pot fi incluse atât avioanele-spion de tip RC-135, cât şi avioanele de detectare şi localizare radio tip AWACS, a adăugat el.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939149