Hot News
Fotbaliştii japonezi au lăsat o scrisoare în vestiar
03/07
Vasile Buga: Din relațiile româno-ruse nu s-a pierdut dorința comună de revigorare a acestor legături
04/07

Ce au discutat deputaţii ruşi cu parlamentarii americani

La întâlnirea lor cu preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, parlamentarii SUA au vorbit, la Moscova, despre Siria, Ucraina şi „ingerinţa rusă” în alegerile prezinţiale americane din 2016.

„S-a discutat despre situaţia din Siria, din Ucraina şi despre amestecul Moscovei în alegerile din SUA, despre care scrie foarte mult o parte a presei de peste Ocean”, a declarat pentru Interfax, deputatul Anatoli Aksakov.

Potrivit spuselor sale, Volodin a catalogat drept absurde afirmaţiile că Moscova ar fi influenţat alegerea preşedintelui SUA în 2016. Aksakov a adăugat că preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, a declarat că astfel de chestiuni „sunt nedemne şi îi înjosesc pe cei care le ridică”. Volodin a vorbit, de asemenea, despre absenţa unor dovezi care să confirme amestecul Rusiei.

Oricum, congressmenii americani i-au invitat pe deputaţii uşi să efectueze o vizită de răspuns în Statele Unite. Aksakov a anunţat că invitaţia a fost acceptată cu plăcere.

Reprezentanţii Congresului SUA au venit în Rusia în 30 iunie şi, până la plecarea prevăzută pentru 5 iulie, vor mai avea o serie de întrevederi, inclusiv la Ministerul rus de Externe. În plus, parlamentarii americani au declarat că, posibil, există şansa, pentru ei, „să fie primiţi de preşedintele Vladimir Putin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937258