Hot News
Pe leagănul fericirii oamenilor
01/07
„Rățoiul infernal”. De ce a fost recunoscut Su-34 drept cea mai de groază mașină de șoc din lume
02/07

Cât au cheltuit suporterii străini în primele zile ale Cupei Mondiale

Potrivit datelor VISA, cei mai mulţi bani au scos din buzunar oaspeţii din Statele Unite şi China. Străinii au cheltuit 38,4 milioane de dolari, de 1,4 ori mai mult decât în cazul campionatului din Brazilia.

În primele zile ale competiţiei internaţionale din Rusia, turiştii veniţi de pretutindeni au cheltuit la Moscova cu cardurile VISA 1,7 miliarde ruble, potrivit unui comunicat al companiei, preluat de RBK. Sistemul de plată este partener oficial al FIFA şi sponsorul global al campionatului.

Printre alte oraşe unde unde străinii au cheltuit cel mai mult se numără Sankt-Petersburg (506 milioane ruble), Soci (104 milioane), Kazan (71 milioane) şi Ekaterinburg (48 milioane). Visa a analizat datele acumulate după primele zile ale CM-2018, din 14 până în 18 iunie inclusiv.

VISA nu precizează numărul de tranzacţii efectuate de turiştii străini în cele 11 oraşe care găzduiesc meciurile campionatului mondial din Rusia. Dar suma cheltuielilor, respectiv 38,4 mlilioane dolari este de 1,4 ori mai mare decât cifra înregistrată în urmă cu patru ani, la Cupa Mondială din Brazilia, când, în aceeaşi perioadă, s-au cheltuit cu carduri VISA, în total, 27 de milioane de dolari.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378