Hot News
De ce Statele Unite fac aluzii Rusiei privind Crimeea și „compromisuri”
29/06
Americanii au promis Germaniei să nu pună beţe în roate proiectului Nord Stream 2
30/06

„Timpul Arcticii” se accelerează

Spărgătorul de gheață ”Alexandr Sannikov” s-a alăturat flotei rusești din Arctica.

Ceremonia de ridicare a pavilionului Rusiei pe noul spărgător de gheață a avut loc la Sankt-Petersburg. Cu „Alexander Sannikov” se deschid noi perspective pentru aprovizionarea pe tot parcursul anului a pieţei mondiale cu petrolul arctic. Acesta este primul spărgător de gheață construit conform programului „Timpul Arcticii” al companiei ”Gazprom Neft”. În cadrul programului, au fost deja lansate la apă și funcționează şase tancuri pentru transportul petrolului din zona zăcământului Novîi Port din peninsula Iamal.

”Alexandr Sannikov” își va începe escortarea regulată a acestora din iulie. Potrivit previziunilor companiei ”Gazprom Neft”, până în 2030, cererea pentru piața de transport pe Calea Maritimă Nordică va crește cu o treime. De aceea, existența unei flote moderne de tancuri și spărgătoare de gheață este extrem de necesară pentru punerea în aplicare a acestor transporturi pe timp de vară și de iarnă.

Zăcământul Novîi Port este unul dintre cele mai mari câmpuri de petrol și  condensat de gaze de pe peninsula Iamal. Acesta este situat la 30 km de coasta deltei fluviului Obi. Rezervele exploatate se ridică la peste 250 de milioane de tone de petrol și condens, precum și peste 320 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Zăcământul a fost descoperit încă din secolul trecut și se află în partea de est a peninsulei Iamal, la 100 de kilometri de Buza Obiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938653