Hot News
Americanii au promis Germaniei să nu pună beţe în roate proiectului Nord Stream 2
30/06
Solidaritatea suedezo-britanică s-a ruinat: miniștrii vin la Cupa Mondială 2018
01/07

Kaliningrad şi-a luat rămas bun de la Cupa Mondială

În cadrul Cupei Mondiale de fotbal, Kaliningrad a găzduit patru meciuri. După întâlnirea dintre Anglia şi Belgia, cel mai vestic oraş al campionatului şi-a luat rămas bun de la Mondial.

În pofida distrugerilor suferite în timpul războiului, Kaliningrad a devenit, ca şi Sankt-Petersburg şi Vîborg, un model al arhitecturii europene în Rusia. Ideea de a include oraşul în circuitul Cupei Mondiale a fost, se pare, pe placul cetăţenilor din UE. În ultimă instanţă, de aici până la Berlin sunt numai 500 kilometri, până la Varşovia doar 270 şi 300 până la Vilnius. În plus, o mare parte a drumului traversează autostrăzi europene, iar tronsonul situat pe teritoriul rus a fost, la rândul lui, refăcut.

Astfel că, în faţa majorităţii hotelurilor, au apărut numeroase maşini cu numere de UE. Suporteri din Croaţia şi Polonia au preferat să închirieze autobuze şi microbuze. După primul meci, mulţi turişti au preferat să se întoarcă acasă sau să rămână la Kaliningrad şi în apropiatele staţiuni la Marea Baltică.

Special pentru campionat, autorităţile au reconstruit, practic, aeroportul local Hrabrovo, au renovat numeroase clădiri, au împrospătat spaţiile de flori. Barurile din centrul oraşului au fost, practic, ocupate de vizitatorii străini. Personalul povestea, printre altele, că a lucrat aproape zi şi noapte, prin rotaţie, dar efortul a meritat: bacşişul a fost peste măsură de generos.

Croaţii şi sârbii au preferat berea (cam 10 halbe de persoană pe zi), dar pe mese puteau fi văzute frapiere cu gheaţă pentru vin, coniac sau alte băuturi alcoolice. De multe ori s-a întâmplat ca suporterii să plece înainte să plătească dacă nota care se ridica la câteva mii de ruble.

În prima zi a venirii lor în Kaliningrad, poliţiştii au fost excesiv de pasivi – nu primiseră nici un fel de indicaţii când şi cum să intervină pentru a preveni un consum excesiv de alcool. Deşi au rămas mai mult spectatori, numeroşi turişti au venit singuri la ei pentru fotografii. A doua zi însă, când a fost şi un meci, au fost mobilizate mult mai multe organe de ordine. Dar, în pofida tuturor aşteptărilor, cazacii, pe care mulţi îi aşteptau să îi vadă pe străzi, nu şi-au făcut apariţia.

Iar oaspeții străini au admirat orașul și au plecat cu o impresie bună despre ce au văzut în Rusia. „Nijni Novgorod, Volgograd, Kaliningrad și întreaga Rusie arată de-a dreptul extraordinar”, a declarat un fan englez pentru The Independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931377