Hot News
A fost stabilită data întâlnirii dintre Putin şi Trump
28/06
Putin: Potențialul armatei ruse va spori de câteva ori 
29/06

Suleiman Kerimov a scăpat de toate acuzaţiile

Organele judiciare din Franţa au renunţat la toate acuzaţiile de evaziune fiscală aduse omului de afaceri rus, senatorul Suleiman Karimov, relatează Interfax.

„Kerimov a scăpat de toate acuzaţiile, nu mai există pretenţii la adresa lui. I se va restitui şi paşaportul, dar şi cauţiunea”, au declarat interlocutorii agenţiei menţionate. Avocatul Nikita Sîcev a confirmat informaţia privind ridicarea tuturor învinuirilor, dar a refuzat să intre în detalii.

Vestea a avut un efect fantastic la bursă, unde acţiunile companiei Polius, deţinută de Kerimov, au afişat o creştere de 6,1%, până la 4.115 ruble, volumul tranzacţiilor depăşind 228,5 milioane de ruble. Cel mai mare acţionar al Polius, cu o cotă de 82,44% este compania PGIL (Polyus Gold International Limited), al cărei beneficiar este Said Kerimov, fiul omului de afaceri.

Societatea Polius – unul dintre cei mai mari producători de aur din Rusia – exploatează zăcăminte în mai multe regiuni ale ţării, precum Krasnoiarsk, Amur şi Iakutia.

Kerimov, în vârstă de 52 de ani și cu o avere estimată la cinci miliarde dolari, a fost reţinut în 20 noiembrie anul trecut la Nisa, senatorul rus fiind suspectat de crearea unui grup infracţional format din intermediari şi companii fictive, cu scopul de a achiziţiona vilele Hier, MadzRoc, Lexa şi Florella de pe Coasta de Azur. În plus, preţurile la care au fost cumpărate respectivele imobile s-au dovedit sub cele ale pieţei şi nu reflectau valoarea reală a activelor pentru a evita plata impozitelor.

Kerimov a fost acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală, autoritățile franceze evaluând prejudiciul creat la 400 milioane euro. Un tribunal local a hotărât eliberarea omului de afaceri pentru o cauţiune de 5 milioane euro, cerându-i, totodată, paşaportul. Kerimov a avut, de asemenea, interdicţie de a părăsi Franţa.

Foto: Vedomosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939387