Hot News
Koniuhov a cerut binecuvântarea preşedintelui Putin
28/06
SUA, modificare de poziţie în privinţa proiectului Nord Stream 2
28/06

Putin s-a întâlnit cu consilierul preşedintelui SUA

Preşedintele Rusiei l-a primit, la Moscova, pe consilierul presedintelui american pe probleme de securitate naţională, John Bolton. Kremlinul speră că întâlnirea va deveni primul pas spre apropierea dintre SUA şi Rusia.

La întrevederea cu Bolton, Vladimir Putin a declarat că Moscova nu a dorit niciodată o confruntare cu Washingtonul. Liderul rus a propus să fie discutate căile de restabilire a relaţiilor dintre cele două ţări, scrie Interfax. „La începutul dialogului nostru trebuie să constat cu tristeţe că raporturile ruso-americane nu sunt în cea mai bună formă”, a spus Putin, atribuind Statelor Unite responsabilitatea pentru „revenirea la războiul rece”.

„Cred că înrăutăţirea relaţiilor ruso-americane este, în mare măsură, rezultatul unei aprige bătălii politice interne din SUA”, a adăugat preşedintele rus, subliniind că „a abordat acest aspect de nenumărate ori în public”.

În opinia liderului de la Kremlin, vizita lui Bolton la Moscova „insuflă speranţa” că părţile vor reuşi să facă primii paşi spre „refacerea unor relaţii plenare” între cele două ţări. „Rusia nu şi-a dorit niciodată confruntare, sper că vom reuşi astăzi să vorbim despre ce trebuie să facă fiecare dintre părţi pentru a restabili raporturile în forma lor totală”, a subliniat Putin.

La rândul său, Bolton i-a mulţumit lui Putin pentru ospitalitate. „Sunt bucuros să mă aflu din nou la Moscova. Vă mulţumesc pentru că m-aţi primit, că imi acordaţi timp”, s-a adresat el preşedintelui Rusiei. Consilierul lui Donald Trump şi-a exprimat speranţa să venirea lui va oferi posibilitatea de a aborda problema îmbunătăţirii raporturilor dintre ţări. „Sper ca, pe parcursul negocierilor noastre, să putem analiza posibilitatea îmbunătăţirii relaţiilor pe direcţiile unde există o convergenţă de păreri”, a spus consilierul lui Trump.

Bolton a arătat că „şi înainte, când aveam serioase divergenţe, liderii noştri, consilierii noştri se întâlneau, fapt care constituie un element important în asigurarea stabilităţii în lume”. El l-a asigurat pe preşedintele Putin că preşedintele SUA, Donald Trump doreşte atingerea acestor obiective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939858