Hot News
Mai există loc pentru Rusia în Europa?
26/06
Putin, deloc îngrijorat de oscilațiile de rating
26/06

Creşterea vârstei de pensionare poate naște proteste

Echipa de consultanţi pe probleme de politică internă din cadrul administraţiei prezidenţiale analizează informaţiile culese din regiuni privind reacţia populaţiei la propunerea guvernului de creştere a vârstei de pensionare. Potrivit Vedomosti, autorităţile se tem de eventuale proteste şi caută mijloace de minimizare a reacţiilor negative.

Politologul Nikolai Mironov aminteşte că, în Franţa, când s-a încercat promovarea unei astfel de reforme, a ieşit cu proteste de amploare. „La noi nu va fi nimic de mari proporţii – poporul se teme să protesteze. De aceea, protestul va fi, mai degrabă, unul limitat, dar în Rusia şi un astfel de protest este periculos – în anii 1980 aşa s-a declanşat procesul de dărâmare a întregului sistem”, a apreciat analistul.

Interlocutorul cotidianului Vedomosti, un apropiat al administraţiei prezidenţiale, spune că, în septembrie, Vladimir Putin ar putea veni cu unele modificări la proiectul guvernamental de lege privind creşterea vârstei de pensionare, pentru că a doua lectură a fost programată pentru la toamnă. Iar legea în sine va fi adoptată, evident, în viitoarea sesiune.

„Cei din administraţie şi guvern vor analiza, între timp, impactul proiectului de lege. Dacă va exista o reacţie negativă dură, atunci prevederile vor fi îndulcite. Dacă nu, vor lăsa versiunea elaborată de guvern”, a explicat funcţionarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939754