Hot News
”Pânzele Purpurii” din Sankt-Petersburg au adunat zeci de mii de absolvenți ai liceelor
24/06
De ce ţările OPEC+ au sporit producţia de petrol
25/06

Ruşii cu venit mediu, constrânşi să se împrumute

Ruşii care câştigă lunar între 30.000 şi 40.000 de ruble nu reuşesc să pună de o parte mai mult de 5.000 de ruble la fiecare 30 de zile, fiind, astfel, nevoiţi să recurgă la credite pentru achiziţiile necesare, arată un studiu elaborat de compania „Domaşnîe dengi” (Banii casei).

„În prezent, necesarul de micro-împrumuturi al populaţiei se află la o cotă extrem de ridicată, pentru că altfel nu pot fi efectuate invesţiile propuse”, precizează raportul citat de RIA Novosti.

După primele cinci luni din 2018, numărul clienţilor micro-organizaţiilor financiare (MFO) a atins un indicator record – peste 8 milioane de persoane, adică aproape 10% din totalul populaţiei active a ţării, au subliniat analiştii companiei.

Acelaşi studiu arată că în jur de 82% dintre clienţii MFO nu pot beneficia de serviciile altor structuri financiare din diferite motive. Circa 40% nu îndeplinesc criteriile cerute, 8% au întârzieri de peste 30 de zile la plata datoriilor , 18% au deja prea multe credite, iar 14% nu au luat niciodată împrumuturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939309