Hot News
În Piața Roșie a fost deschis Parcul de Fotbal al CM
24/06
Jirinovski crede că o mare parte a Ucrainei va adera la Rusia
24/06

Roman Abramovici îşi reduce participaţia la Pervîi kanal

Omul de afaceri Roman Abramovici, care a devenit recent cetăţean israelian, vinde 4% din „Pervîi kanal”, pentru a-şi adapta structurile proprietăţilor sale la legislaţia privind mass-media. Pachetul de acţiuni ar putea fi cumpărat de Grupul naţional media.

Conform ultimelor modificări aduse legislaţiei în domeniu, un cetăţean străin sau persoane cu dublă cetăţenie nu pot deţine direct sau indirect mai mult de 20% dintr-o companie media. Prin intermediul ORT-KB, Abramovici controlează, în prezent, 24% din „Pervîi kanal”. RBK subliniază că omul de afaceri nu intenţionează să vândă întreaga participaţie.

Reprezentanţii fostului guvernator de Ciukotka au refuzat să comenteze informaţia. „Invetitoriul privat Abramovici are dreptul să decidă singur cum procedează cu acţiunile pe care le deţine, pentru a respecta legislaţia în vigoare”, au afirmat responsabilii Rosimuşcestvo.

În altă ordine de idei, Roman Abramovici a refuzat să vândă clubul de fotbal Chelsea celui mai bogat britanic, Jim Radcliff, a cărui avere este estimată la 21.05 miliarde lire sterline. El se numără printre suporterii Manchester United, dar poate fi văzut destul de des pe „Stamford Bridge”, stadionul echipei Chelsea.

Foto: ria.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937259