Hot News
Salah a devenit cetățean de onoare al Ceceniei
23/06
În Piața Roșie a fost deschis Parcul de Fotbal al CM
24/06

Au apărut documente secrete despre Al doilea Război Mondial

Ministerul Apărării a publicat pe pagina sa de internet documente istorice unice despre începutul Marelui Război de Apărare. Printre ele, primul ordin sovietic de luptă şi harta planului german Barbarossa.

Documentele au fost transferate în format digital de experţii Ministerului Apărării. Pe site pot fi studiate documente de arhiva desecretizate – directive ale comisiei naţionale de apărare a URSS, ordine şi rapoarte ale comandanţilor de unităţi militare, primele ţinte ale atacului trupelor germane.

Este prezentată, de asemenea, şi o hartă a etapei preliminare a planului Barbarossa, unde  sunt indicate în detaliu amplasarea la graniţele sovietice a trupelor fasciste şi direcţia de atac a armatei Germaniei naziste în primele zile ale războiului.

Contactat de presă, directorul adjunct al Institutului de istorie şi politică al Universităţii din Moscova, Vladimir Şapovalov, a declarat că documentele publicate îi vizează inclusiv pe cei care încearcă să falsifice adevărul istoric: începutul războiului, pactul Molotov-Ribbentrop şi numărul celor care au murit.

“Asistăm la un atac masiv asupra realităţii istorice obiective, o tentativă de a schimba fapte cu falsuri”, a spus Şapovalov, subliniind că “atacul este lansat pe mai multe direcţii şi este destul de activ”.

Foto: rt.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257