Hot News
Liderul Partidului Pensionarilor a ieşit la pensie la 50 de ani
22/06
Jirinovski l-a rugat pe Putin să nu prelungească acordul de prietenie cu Ucraina
22/06

Se caută înlocuitor pentru Rogozin în Transnistria

Fostul vicepremier rus, Dmitri Rogozin, numit în luna mai director general al Roskosmos, nu va păstra şi funcţia de emisar special al preşedintelui pentru Transnistria, pe care o înplineşte începând din 2012, informează RBK, citând surse concordante.

„Va fi o nouă numire”, a confirmat pentru RBK purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov. Se estimează că de Moldova se vor ocupa, în Rusia, doi curatori principali. Unul dintre ei va fi din partea Ministerului Economiei şi va conduce comisia interguvernamentală ruso-moldovenească. Va exista, de asemenea, și un reprezentant special. Adică atribuţiile lui Rogozin vor fi, pe viitor, îndeplinite de două persoane.

Surse din MAE rus au menţionat că existenţa unui emisar special al Kremlinului simplifică procesul de interacţiune dintre Tiraspol şi Moscova în rezolvarea acelor probleme care au cea mai mare importanţă pentru cetăţenii Transnistriei. Este vorba, în special, de aspecte economice şi sociale, alături de cele umanitare sau culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939455