Hot News
Trump se pregăteşte pentru un amplu dialog cu Putin
22/06
Putin va trebui să gestioneze o altă țară
23/06

Putin şi Poroşenko au vorbit la telefon pentru a două oară în două săptămâni

Preşedinţii Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Piotr Poroşenko au purtat, joi, o convorbire telefonică, în cadrul căreia au analizat situaţia din sud-estul Ucrianei, abordând, totodată, chestiunea deţinuţilor.

Potrivit site-ului Kremlinului, iniţiatorul apelului telefonic a fost partea ucraineană. „Au fost discutate chestiuni care ţin de reglementarea crizei din sud-estul Ucrianei”. Aceeaşi sursă a menţionat că partea rusă a „confirmat faptul că setul de măsuri din 2005 ca bază pentru reglementarea conflictului intern nu are alternativă şi a subliniat importanţa creşterii eficienţei eforturilor de negociere din cadrul Grupului de contact.

Şeful statului rus şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea „în legătură cu deteriorarea situaţiei din Donbass, cu creşterea numărului de victime printre populaţia civilă ca urmare a tot mai deselor tiruri lansate de forţele de ordine”.

La rândul său, site-ul lui Poroşenko informează că şeful statului ucrainean a „solicitat eliberarea deţinuţilor ucraineni din închisorile ruse şi de pe teritoriile ocupate”. El a subliniat, totodată, importanţa gestului de a permite împuternicitului pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, accesul la „ucrainenii aflaţi în detenţie”.

Poroşenko a subliniat, de asemenea, necesitatea ca Rusia să îndeplinească „obligaţiile asumate în cadrul Acordurilor de la Minsk pe partea de asigurare a securităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939381